รศ.ดร. สมเกียรติ ปรัชญาวรากร
อีเมล: somkiat.pra@kmutt.ac.th โทรศัพท์: 024709220-34 ต่อ 207 |
สังกัดองค์กร
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ผลงานตีพิมพ์
- ● study of parboiled aromatic rice production and its quality using hot air fluidization technique; Pichtida Nanthamitr, Somkiat Prachayawarakorn, Thanit Swasdisevi, et al.; 2025; Conference proceedings article
- ● Changes in mango foam morphology and its effects on texture and selected
phenolics during foam mat drying; Somkiat Prachayawarakorna, Supichcha Sukserma, Ratiya Thuwapanichayananb; 2024; บทความในวารสาร - ● Enhancing mass transfer and preserving heat-sensitive quality of mango through foam mat drying; Somkiat Prachayawarakorna, Supichcha Sukserma, Ratiya Thuwapanichayananb; 2024; บทความในวารสาร
- ● Mathematical Modeling and Design of Parboiled Paddy-Impinging Stream Dryer Using the CFD-DEM Model; Thanit Swasdisevi, Wut Thianngoen and Somkiat Prachayawarakorn; 2024; บทความในวารสาร
- ● Modeling of Starch Gelatinization Kinetics of Parboiled Aromatic Rice and Its Quality Using a Hot Air Fluidized Bed Dryer; Pichtida Nanthamitr*, Somkiat Prachayawarakorn, Thanit Swasdisevi, et al.; 2024; Conference proceedings article
- ● Drying of Particulates by Impinging Streams; Prachayawarakorn S.; Devahastin S.; Soponronnarit S.; 2023; Book chapter abstract
- ● Effects of thermal pretreatment and puffing medium variously modify the microstructure and quality of crisps obtained from two banana varieties; Tabtiang, Surapit; Yodrux, Aswin; Nimmol, et al.; 2023; บทความในวารสาร
- ● การศึกษาพฤติกรรมและภาวะเงื่อนไขของการอบแห้งในเครื่องอบแห้งกระแสชนของข้าวเปลือกนึ่ง ด้วยวิธีพลศาสตร์ของไหลเชิงคำนวณร่วมกับวิธีเอลิเมนต์ไม่ต่อเนื่อง; Wut Thianngoen, Somkiat Prachayawarakorn, Thanit Swasdisevi; 2023; Conference proceedings article
- ● Alternative economic and shortened method for the production of dried germinated rice; Mitsiri, Asadayuth; Prachayawarakorn, Somkiat; Devahastin, et al.; 2022; บทความในวารสาร
- ● Appropriate operating condition for golden color parboiled rice production by high temperature fluidized bed drying and tempering; Somkiat Prachayawarakorna, Pitipat Bootkoteb, and Somchart Soponronnarit; 2022; บทความในวารสาร
- ● Effects of variety and ripening level on chemical composition, microstructure change, and qualities of crisp bananas; Tabtiang, Surapit; Yodrux, Aswin; Nimmol, et al.; 2022; บทความในวารสาร
- ● Mathematical model and energy utilization evaluation of a coaxial impinging stream drying system for parboiled paddy; Thuwapanichayanan R., Kumklam P., Soponronnarit S., et al.; 2022; บทความในวารสาร
- ● Methods of producing parboiled rice by hot air and combined microwave-hot air fluidized bed drying; Saniso, Eleeyah; Swasdisewi, Thanit; Soponronnarit, et al.; 2022; บทความในวารสาร
- ● Study of Foam Stability and Effective Moisture Diffusivity in Mango Foam during Drying; Supichcha Sukserm, Somkiat Prachayawarakorn and Somboon Wetchakama; 2022; Conference proceedings article
- ● การศึกษาเปรียบเทียบผลของการลวกน้ำร้อนและการนึ่งต่อคุณภาพของกล้วยกรอบ; Suwit Paengkanya;Surapit Tabtiang;Somkiat Prachayawarakorn;Somchart Soponronnarit; 2021; บทความในวารสาร
- ● การประยุกต์ใช้เทคนิคฟลูอิไดเซชันในการอบแห้งชิ้นฟักทองแบบลูกเต๋า; Chonnapat Hemmuang, Somboon Wetchakama, Somkiat Prachyawarakorn and Somchart Soponronnarit; 2021; Conference proceedings article
- ● การทดลองหาอุณหภูมิที่เหมาะสมในการแช่สําหรับการผลิตข้าวหอมมะลินึ่งโดยไม่ใช้การนึ่ง; Ratsiam Yawichai, Somboon Wetchakama, Somkiat Prachyawarakorn and Somchart Soponronnarit; 2021; Conference proceedings article
- ● Advances in impinging stream processing of agricultural and biological products; Prachayawarakorn S., Devahastin S., Soponronnarit S.; 2019; บทความในวารสาร
- ● Change of mechanical properties related to starch gelatinization and moisture content of rice kernel during fluidized bed drying; Wetchakama S., Prachayawarakorn S., Soponronnarit S.; 2019; Conference proceedings article
- ● Effects of heating method and temperature in combination with hypoxic treatment on gamma-aminobutyric acid, phenolics content and antioxidant activity of germinated rice; Techo, J; Soponronnarit, S; Devahastin, et al.; 2019; บทความในวารสาร