Physical properties, morphology and saltiness of salt particles as affected by spray drying conditions and potassium chloride substitution
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Chindapan N., Niamnuy C., Devahastin S.
ผู้เผยแพร่: Elsevier
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2018
วารสาร: Powder Technology (0032-5910)
Volume number: 326
หน้าแรก: 265
หน้าสุดท้าย: 271
จำนวนหน้า: 7
นอก: 0032-5910
eISSN: 1873-328X
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์
บทคัดย่อ
Since excessive intake of sodium increases the risk of an array of diseases, much effort has been made to reduce sodium in food. Here, combined use of spray drying and KCl substitution to modify the physical properties and morphology of KCl/NaCl salt particles was attempted. The effects of inlet air temperature, feed flow rate and KCl substitution level on the moisture content, particle size, surface area, bulk density, hygroscopicity, crystallinity, morphology, N2-sorption characteristics, crystallinity and saltiness of the salt particles were determined. Combined use of KCl and NaCl created surface irregularities and pore interiors of the salt particles. Although higher feed flow rate and KCl substitution level resulted in significantly larger particle size, salt particles with the highest KCl substitution level (30%) exhibited highest hygroscopicity and saltiness because of their lower bulk density and existence of agglomeration, surface roughness and macro pores. All spray-dried salt particles were noted to be crystal-like. ฉ 2017 Elsevier B.V.
คำสำคัญ
Surface characteristics