Bioconversion of untreated corn hull into l-malic acid by trifunctional xylanolytic enzyme from paenibacillus curdlanolyticus b-6 and acetobacter tropicalis h-1

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งDuong T.B.H., Ketbot P., Phitsuwan P., Waeonukul R., Tachaapaikoon C., Kosugi A., Ratanakhanokchai K., Pason P.

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2021

Volume number31

Issue number9

หน้าแรก1262

หน้าสุดท้าย1271

จำนวนหน้า10

นอก10177825

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-85116223232&doi=10.4014%2fjmb.2105.05044&partnerID=40&md5=21c05a369ed10a47b999f13676a3b76c

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

L-Malic acid (L-MA) is widely used in food and non-food products. However, few microorganisms have been able to efficiently produce L-MA from xylose derived from lignocellulosic biomass (LB). The objective of this work is to convert LB into L-MA with the concept of a bioeconomy and environmentally friendly process. The unique trifunctional xylanolytic enzyme, PcAxy43A from Paenibacillus curdlanolyticus B-6, effectively hydrolyzed xylan in untreated LB, especially corn hull to xylose, in one step. Furthermore, the newly isolated, Acetobacter tropicalis strain H1 was able to convert high concentrations of xylose derived from corn hull into L-MA as the main product, which can be easily purified. The strain H1 successfully produced a high L-MA titer of 77.09 g/l, with a yield of 0.77 g/g and a productivity of 0.64 g/l/h from the xylose derived from corn hull. The process presented in this research is an efficient, low-cost and environmentally friendly biological process for the green production of L-MA from LB. © 2021 Korean Society for Microbiology and Biotechnology. All rights reserved.


คำสำคัญ

Acetobactor tropicalisL-malic acidXylose


อัพเดทล่าสุด 2023-29-09 ถึง 07:36