Identification of highly potent α-glucosidase inhibitors from Garcinia schomburgkiana and molecular docking studies

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งThi My Lien Do, Nguyen-Minh-An Tran, Thuc-Huy Duong, Preecha Phuwapraisirisan,
Nakorn Niamnont, Suttira Sedlak, Kewalin Inthanon, and Jirapast Sichaem

ผู้เผยแพร่Prince of Songkla University

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2021

วารสารSongklanakarin Journal of Science and Technology (SJST) (0125-3395)

Volume number43

Issue number6

หน้าแรก1597

หน้าสุดท้าย1603

จำนวนหน้า7

นอก0125-3395

URLhttps://rdo.psu.ac.th/sjstweb/Ar-Press/2021Jan/19.pdf

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

Twenty-two compounds (1-22) were isolated from the stems and twigs of Garcinia schomburgkiana. NMR, IR, UV, and MS were used for structural elucidation, and comparisons were made with previous reports. Compound 1 exhibited the most potent α-glucosidase inhibition (IC50 0.31 ± 0.7 μM), outperforming the positive control (acarbose). Molecular docking results showed that the phenolic hydroxyl groups on the phenyl rings linked with active receptor sites on the protein in 1. By preventing the duplication of DNA sequences, Compound 1 is an excellent inhibitor of the α-glucosidase enzyme, and represents a potential novel class of α-glucosidase inhibitor.


คำสำคัญ

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


อัพเดทล่าสุด 2023-27-09 ถึง 07:35