Identification of highly potent α-glucosidase inhibitors from Garcinia schomburgkiana and molecular docking studies
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Thi My Lien Do, Nguyen-Minh-An Tran, Thuc-Huy Duong, Preecha Phuwapraisirisan,
Nakorn Niamnont, Suttira Sedlak, Kewalin Inthanon, and Jirapast Sichaem
ผู้เผยแพร่: Prince of Songkla University
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2021
วารสาร: Songklanakarin Journal of Science and Technology (SJST) (0125-3395)
Volume number: 43
Issue number: 6
หน้าแรก: 1597
หน้าสุดท้าย: 1603
จำนวนหน้า: 7
นอก: 0125-3395
URL: https://rdo.psu.ac.th/sjstweb/Ar-Press/2021Jan/19.pdf
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
บทคัดย่อ
Twenty-two compounds (1-22) were isolated from the stems and twigs of Garcinia schomburgkiana. NMR, IR, UV, and MS were used for structural elucidation, and comparisons were made with previous reports. Compound 1 exhibited the most potent α-glucosidase inhibition (IC50 0.31 ± 0.7 μM), outperforming the positive control (acarbose). Molecular docking results showed that the phenolic hydroxyl groups on the phenyl rings linked with active receptor sites on the protein in 1. By preventing the duplication of DNA sequences, Compound 1 is an excellent inhibitor of the α-glucosidase enzyme, and represents a potential novel class of α-glucosidase inhibitor.
คำสำคัญ
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง