Optimization of β-carotene production by Rhodotorula glutinis DM28 in fermented radish brine

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งMalisorn C., Suntornsuk W.

ผู้เผยแพร่Elsevier

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2008

วารสารBioresource Technology (0960-8524)

Volume number99

Issue number7

หน้าแรก2281

หน้าสุดท้าย2287

จำนวนหน้า7

นอก0960-8524

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-38949093841&doi=10.1016%2fj.biortech.2007.05.019&partnerID=40&md5=f22a1c970cf4ad13e3e909fa2a9d5f04

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

A face-centered central composite design was applied to optimize a cultivation condition for improved β-carotene production by Rhodotorula glutinis DM28 in a stirred tank reactor using 30 g/l total soluble solid of fermented radish brine as a sole substrate. The experiments were performed with regression models, where temperature, pH and dissolved oxygen were considered as variables. Results showed that an optimum condition for β-carotene production of the yeast was at 30 °C, pH 6 and 80% dissolved oxygen. Under this condition, the yeast yielded 2.7 g/l biomass and the maximum β-carotene of 201 μg/l after 24-h fermentation indicating approximately 15% higher than those under an initial condition (2.3 g/l and 178 μg/l, respectively). © 2007 Elsevier Ltd. All rights reserved.


คำสำคัญ

fermented radish brineRhodotorula glutinisstatistical experimental designβ-carotene


อัพเดทล่าสุด 2023-23-09 ถึง 07:35