An efficient treatment for detoxification process of cassava starch by plant cell wall-degrading enzymes

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งSornyotha S., Kyu K.L., Ratanakhanokchai K.

ผู้เผยแพร่Elsevier

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2010

วารสารJournal of Bioscience and Bioengineering (1389-1723)

Volume number109

Issue number1

หน้าแรก9

หน้าสุดท้าย14

จำนวนหน้า6

นอก1389-1723

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-72549086313&doi=10.1016%2fj.jbiosc.2009.06.021&partnerID=40&md5=d9d61b9263ee33788441a237da199d7d

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

The objective of this work was to remove linamarin in starch from cassava (Manihot esculenta Crantz cv. KU-50) roots, a high-cyanogen variety by using plant cell wall-degrading enzymes, xylanase and cellulase. The combination of xylanase from Bacillus firmus K-1 and xylanase and cellulase from Paenibacillus curdlanolyticus B-6 at the ratio of 1:9 showed the maximum synergism at 1.8 times for hydrolyzing cassava cortex cell walls and releasing linamarase. Combined enzyme treatment enhanced linamarin liberation from the parenchyma by 90%. In addition, when the combined enzymes were applied for detoxification during cassava starch production, a low-cyanide-product was obtained with decreased linamarin concentration (96%) compared to non-enzyme treated tissues. Based on these results, xylanase and cellulase treatment is a good method for low-cyanide-cassava starch production and could be applied for detoxification of cassava products during processing. ฉ 2009 The Society for Biotechnology, Japan.


คำสำคัญ

Detoxification processLinamaraseLinamarinPlant cell wall-degrading enzymeXylanase and cellulase treatment


อัพเดทล่าสุด 2023-25-09 ถึง 07:35