An efficient treatment for detoxification process of cassava starch by plant cell wall-degrading enzymes
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Sornyotha S., Kyu K.L., Ratanakhanokchai K.
ผู้เผยแพร่: Elsevier
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2010
วารสาร: Journal of Bioscience and Bioengineering (1389-1723)
Volume number: 109
Issue number: 1
หน้าแรก: 9
หน้าสุดท้าย: 14
จำนวนหน้า: 6
นอก: 1389-1723
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์
บทคัดย่อ
The objective of this work was to remove linamarin in starch from cassava (Manihot esculenta Crantz cv. KU-50) roots, a high-cyanogen variety by using plant cell wall-degrading enzymes, xylanase and cellulase. The combination of xylanase from Bacillus firmus K-1 and xylanase and cellulase from Paenibacillus curdlanolyticus B-6 at the ratio of 1:9 showed the maximum synergism at 1.8 times for hydrolyzing cassava cortex cell walls and releasing linamarase. Combined enzyme treatment enhanced linamarin liberation from the parenchyma by 90%. In addition, when the combined enzymes were applied for detoxification during cassava starch production, a low-cyanide-product was obtained with decreased linamarin concentration (96%) compared to non-enzyme treated tissues. Based on these results, xylanase and cellulase treatment is a good method for low-cyanide-cassava starch production and could be applied for detoxification of cassava products during processing. ฉ 2009 The Society for Biotechnology, Japan.
คำสำคัญ
Detoxification process, Linamarase, Linamarin, Plant cell wall-degrading enzyme, Xylanase and cellulase treatment