Important flavonoids and limonin in selected Thai citrus residues

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งChinapongtitiwat V., Jongaroontaprangsee S., Chiewchan N., Devahastin S.

ผู้เผยแพร่Elsevier

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2013

วารสารJournal of Functional Foods (1756-4646)

Volume number5

Issue number3

หน้าแรก1151

หน้าสุดท้าย1158

จำนวนหน้า8

นอก1756-4646

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84880508456&doi=10.1016%2fj.jff.2013.03.012&partnerID=40&md5=14fb533e5ddfbe45c656d9beb7c37d18

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

The distributions of important flavonoids and limonin in selected Thai citrus residues were investigated in this study. The residues of interest were peels of pomelo (Citrus grandis (L.) Osbeck cv. Kao Yai and cv. Kao Nampheung), residues after juice extraction of tangerine (Citrus reticulata Blanco cv. Sainamphueng and cv. Bangmod) and peels and residues after juice extraction of kaffir lime (Citrus hystrix DC). Flavonoids were characterized and quantified in terms of flavanones, i.e., naringin and hesperidin, and polymethoxyflavones (PMFs), i.e., nobiletin, sinensetin and tangeretin. Naringin was a dominant flavanone in polmelo peels. Three PMFs were found in all samples with varying contents. Comparing the samples, residues from tangerine cv. Bangmod exhibited the highest value of each PMFs. Limonin was present in small amounts in pomelo peels and residues after juice extraction of tangerine and kaffir lime. All samples were good sources of dietary fibre, with a total dietary fibre content of more than 60. g/100. g on a dry weight basis with high proportion of soluble dietary fibre. ฉ 2013 Elsevier Ltd.


คำสำคัญ

Citrus fruitsDietary fibreFlavanonesLimoninPolymethoxyflavones


อัพเดทล่าสุด 2023-04-10 ถึง 07:36