Use of low-voltage direct current electricity treatment to increase phenolics content of postharvest okra: effects of some treatment parameters

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งSaetung T., Devahastin S., Chiewchan N.

ผู้เผยแพร่Wiley

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2018

วารสารInternational Journal of Food Science + Technology (0950-5423)

Volume number53

Issue number2

หน้าแรก441

หน้าสุดท้าย448

จำนวนหน้า8

นอก0950-5423

eISSN1365-2621

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-85029494244&doi=10.1111%2fijfs.13602&partnerID=40&md5=75593d69320424e99d28410e15745e68

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

Low-voltage direct current electricity was applied to increase phenolics content of postharvest okra (Abelmoschus esculentus L.) at different values of current (0.10–0.50 A) and application time (900–3600 s). Use of different electrolytes, namely tap water as well as 0.10- and 0.15-mol L−1 brine, was also investigated. Calcium-dependent protein kinase was quantified to indicate responses of okra to the treatment. Free and bound phenolics contents were measured and the results used to confirm whether the increased phenolics was due to the applied electricity; initial contents of total, bound and free phenolics were noted to be 6.19, 1.73 and 4.46 g kg−1, respectively. Total phenolics content (8.12–8.38 g kg−1) significantly increased when using a current of 0.30 A, application time of 900–3600 s, with brine as the electrolytes. Use of current of 0.30 A and 0.10-mol L−1 brine for 900 s is suggested as the appropriate treatment condition. © 2017 Institute of Food Science and Technology


คำสำคัญ

bound phenolicscalcium-dependent protein kinaseelectrolytesfree phenolicsnonthermal processing


อัพเดทล่าสุด 2023-25-09 ถึง 07:36