รศ.ดร. เฉลิมชัย วงษ์อารี
อีเมล: chalermchai.won@kmutt.ac.th โทรศัพท์: 024707725 |
สังกัดองค์กร
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
- BioPharma (อาหารสำหรับอนาคต)
- เกษตรยั่งยืน (เศรษฐกิจฐานชีวภาพ)
- เกษตรระดับโมเลกุล (เกษตรยั่งยืน)
- ล่วงหน้ากระบวนการเผาไหม้และความร้อนสำหรับอุตสาหกรรม (ประหยัดพลังงาน)
- ศิลปะและการออกแบบนวัตกรรม (สังคมแห่งการเรียนรู้และสร้างสรรค์)
- เศรษฐกิจฐานชีวภาพ (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- หลังการเก็บเกี่ยว (เกษตรยั่งยืน)
- อาหารสำหรับอนาคต (เศรษฐกิจฐานชีวภาพ)
ผลงานตีพิมพ์
- ● Ethanol vapor releasing sachet reduces decay and improves aroma attributes in mulberry fruit; Choosung P., Utto W., Boonyaritthongchai P., et al.; 2019; บทความในวารสาร
- ● Ethylene Induces a Rapid Degradation of Petal Anthocyanins in Cut Vanda ‘Sansai Blue’ Orchid Flowers; Khunmuang S., Kanlayanarat S., Wongs-Aree C., et al.; 2019; บทความในวารสาร
- ● Ethylene Induces a Rapid Degradation of Petal Anthocyanins in Cut Vanda 'Sansai Blue' Orchid Flowers; Khunmuang, S; Kanlayanarat, S; Wongs-Aree, et al.; 2019; บทความในวารสาร
- ● Exogenous putrescine treatment delays chilling injury in okra pod (Abelmoschus esculentus) stored at low storage temperature; Surisa Phornvillay, Nutthachai Pongprasert, Chalermchai Wongs-Aree, et al.; 2019; บทความในวารสาร
- ● Influence of roasting on chemical profile, antioxidant and antibacterial activities of dried chili; Muangkote S., Vichitsoonthonkul T., Srilaong V., et al.; 2019; บทความในวารสาร
- ● Internal browning alleviation of Queen pineapple cv. ‘Sawi’ under cold storage using salicylic acid or abscisic acid peduncle infiltration; Youryon P., Supapvanich S., Wongs-Aree C.; 2019; บทความในวารสาร
- ● Internal browning alleviation of Queen pineapple cv. 'Sawi' under cold storage using salicylic acid or abscisic acid peduncle infiltration; Youryon, P; Supapvanich, S; Wongs-Aree, et al.; 2019; บทความในวารสาร
- ● Physicochemical changes in ‘Holland’ papaya fruit treated with quarantine hot water incorporated with salicylic acid dip during cold storage; Supapvanich S., Boonyaritthongchai P., Wongs-Aree C.; 2019; Conference proceedings article
- ● Ultraviolet-C treatment maintains physicochemical quality of water bamboo (Zizania latifolia) shoots during postharvest storage; Wen B., Cheng Z., Hu Y., et al.; 2019; บทความในวารสาร
- ● Variability in the response to ethylene of cut flowers of three Vanda orchid cultivars; Khunmuang S., Kanlayanarat S., Wongs-Aree C., et al.; 2019; Conference proceedings article
- ● Calcium chloride and calcium gluconate peduncle infiltrations alleviate the internal browning of Queen pineapple in refrigerated storage; Youryon P., Supapvanich S., Kongtrakool P., et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Characterization of the liquid endosperm attributes in young coconut fruit during storage; Jirapong C., Changprasert S., Kanlayanarat S., et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Gibberellic acid and sugar improve the quality and extend the longevity of cut costus flowers (Costus sp.); Maithong T., Wongs-Aree C., Buanong M.; 2018; Conference proceedings article
- ● Optimal drying and storage conditions for purple rice based on expected high quality; Junka N., Wongs-Aree C., Rattanamechaiskul C.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Optimal drying and storage conditions forpurple rice based on expected high quality; Junka, N; Wongs-Aree, C; Rattanamechaiskul, et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Pre-harvest drought stress treatment improves antioxidant activity and sugar accumulation of sugar apple at harvest and during storage; Kowitcharoen L., Wongs-Aree C., Setha S., et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Comparative study of organic solvents and extraction conditions on colour and antioxidant capacity in red cabbage; Junka N., Rattanamechaiskul C., Wongs-Aree C., et al.; 2017; บทความในวารสาร
- ● Effect of harvest seasonal and gamma irradiation on the physicochemical changes in pineapple fruit cv. Pattavia during stimulated sea shipment; Jenjob A., Uthairatanakij A., Jitareerat P., et al.; 2017; บทความในวารสาร
- ● ผลของอุณหภูมิการคั่วกระเทียม หอมแดง และพริกแห้งต่อฤทธิ์ในการต้านเชื้อรา Aspergillus niger; สุนิดา เมืองโคตร;ทวีรัตน์ วิจิตรสุนทรกุล;วาริช ศรีละออง;เฉลิมชัย วงษ์อารี;ทรงศิลป์ พจน์ชนะชัย; 2017; บทความในวารสาร
- ● Efficacy of hot water immersion on lime (Citrus auranifolia, Swingle cv. Paan) fruit packed with ethanol vapor in delaying chlorophyll catabolism; Opio P., Jitareerat P., Pongprasert N., et al.; 2017; บทความในวารสาร
ข้อมูลความเชี่ยวชาญ
- Colour and Flavor Analysis of Fresh Produce
- Postharvest Biochemistry and Molecular Biology
- Postharvest Physiology of Tropical and Subtropical Fruits and Vegetables
- Postharvest Quality