รศ.ดร. ณัฐชัย พงษ์ประเสริฐ
อีเมล: nutthachai.pon@kmutt.ac.th โทรศัพท์: 024707734 |
สังกัดองค์กร
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ผลงานตีพิมพ์
- ● 1-MCP microbubbles reduce chlorophyll degradation and maintain the quality of Dendrobium cv. Burana Jade orchid flowers; Nutthachai Pongprasert, Surisa Phornvillay, Pornpan Lekkham , et al.; 2024; บทความในวารสาร
- ● Effect of blue LED growing light on enhancing phytonutrients and antioxidants of plant-factory grown kale microgreen; N. Pongprasert, P. Lekkham, S. Yodsarn, et al.; 2024; Conference proceedings article
- ● ผลของการใช้ฟองขนาดไมโครและนาโนร่วมกับกระบวนการออกซิเดชั่นชั้นสูง (NaOCl/ UVC) ต่อการลดปริมาณ เชื้อจุลินทรีย์ปนเปื้อนของผักกาดหอมคอสตัดแต่งพร้อมบริโภค ; ณัฐชัย พงษ์ประเสริฐ, วาริช ศรีละออง, พรพรรณ เล็กขำ และ สุวนันท์ ยอดสาร; 2024; Conference proceedings article
- ● การใช้เทคโนโลยีพลาสมาเสมือนร่วมกับโซเดียมคาร์บอเนตเพื่อควบคุมโรคขั้วหวีเน่าของกล้วยหอมทอง; Zashika Meidita Eka Putri, กัลยา ศรีพงษ์, อภิรดี อุทัยรัตนกิจ, et al.; 2024; Conference proceedings article
- ● Encompassing potential preventive controls using GFSI, USDA National Organic Program, FSMA Preventive Controls for Human Food and FSMA Intentional Adulteration in ready-to-eat organic leafy green salad: A case study from Thailand; Suwimol Surareungchai, Chaleeda Borompichaichartkul, Chitsiri Rachtanapun, et al.; 2024; บทความในวารสาร
- ● Impact of Electrostatic Atomized Water Particles Treatment on Chlorophyll Degradation and Delay Ripening in a Thai Banana (Musa × paradisiaca, cv. ‘Namwa’ Banana) during Storage; Salaemae N.; Pongprasert N.; Phornvillay S.; Kaewsuksaeng S.; Shigyo M.; Ito S.; Yamauchi N.; Srilaong V.; 2024; บทความในวารสาร
- ● การลดปฏิกิริยาการเกิดสีน้ำตาลของมะพร้าวน้ำหอมโดยการใช้เมลาโทนินและซิโตรเนลลอล; Pornpan Lekkham, Suwanan Yodsarn, Nuttachai Pongprasert and Varit Srilaong; 2024; Conference proceedings article
- ● CD44-Targeted Lipid Polymer Hybrid Nanoparticles Enhance Anti-Breast Cancer Effect of Cordyceps militaris Extracts; Jiraphong Suksiriworapong ,Somnuk Bunsupa , Vincenzo Taresco , et al.; 2023; บทความในวารสาร
- ● ผลของการรม 1-MCP เพื่อรักษาคุณภาพของกล้วยน้ำว้าแบบแบ่งเป็นหวีย่อยสำหรับตลาดค้าปลีก; Yuni Kartika, ทันวลี ศรีนนท์, ณัฐชัย พงษ์ประเสริฐ, et al.; 2023; บทความในวารสาร
- ● Effects of pre- and postharvest LEDs treatments on physio-biochemical properties of roselle (Hibiscus sabdariffa L.) microgreens: a preliminary study; 2023; Conference proceedings article
- ● Alterations in morphological and biochemical properties in ‘Namwa’ banana associated with freckles caused by Lasiodiplodia theobromae in Thailand; Salaemae N., Srilaong V., Pongprasert N., et al.; 2022; บทความในวารสาร
- ● A Novel Technique Using Advanced Oxidation Process (UV-C/H2O2) Combined with Micro-Nano Bubbles on Decontamination, Seed Viability, and Enhancing Phytonutrients of Roselle Microgreens; Phornvillay S., Yodsarn S., Oonsrithong J., et al.; 2022; บทความในวารสาร
- ● Comparison of Risk Assessment Schemes in GHPs and HACCP, FSMA Preventive Controls for Human Food, ISO 22000, and GFSI Recognized Standards with Risk Scoring Guidance in General Use with Fresh Produce; Surareungchai, Suwimol; Borompichaichartkul, Chaleeda; Rachtanapun, et al.; 2022; บทความในวารสาร
- ● ประสิทธิภาพของสารเคลือบไขน้ำมันปาล์มต่อคุณภาพหลังการเก็บเกี่ยวของกล้วยไข่; Poom Teerapinyaporn, Nutthachai Pongprasert, Kornkanok Aryusuk, et al.; 2022; Conference proceedings article
- ● Bioactive composition and nutritional profile of microgreens cultivated in Thailand; Kowitcharoen L., Phornvillay S., Lekkham P., et al.; 2021; บทความในวารสาร
- ● Electrostatic atomized water particles delay postharvest senescence of ‘Namwa’ banana (Musa × paradisiaca); Salaemae N., Pongprasert N., Boonyaritthongchai P., et al.; 2021; บทความในวารสาร
- ● Low temperature conditioning reduces chilling injury incidence in okra (Abelmoschus esculentus L.) pods; Phornvillay S., Pongprasert N., Sugaya S., et al.; 2021; บทความในวารสาร
- ● Postharvest senescent dark spot development mechanism of Musa acuminata (“Khai” banana) peel associated with chlorophyll degradation and stomata cell death; Pongprasert N., Srilaong V., Sunpapao A.; 2021; บทความในวารสาร
- ● Reduction of chlorpyrifos residues in ‘Super Hot’ chili (Capsicum annuum L.) fruit using washing agents; Angelyn T. Lacap, Songsin Photchanachai, Emma Ruth V. Bayogan, et al.; 2021; บทความในวารสาร
- ● Reduction of chlorpyrifos residues in 'super hot' chili (Capsicum annuum l.) fruit using washing agents; Lacap A.T., Photchanachai S., Bayogan E.R.V., et al.; 2021; บทความในวารสาร