ศ.ดร. สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
อีเมล: sakamon.dev@kmutt.ac.th โทรศัพท์: 024709244 |
สังกัดองค์กร
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
- เกมอาหาร (อาหารสำหรับอนาคต)
- บริการสุขภาพแบบชาญฉลาด (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- ผึ้ง (การจัดการทรัพยากรเกษตรอินทรีย์และการใช้ประโยชน์)
- พลังงานและสิ่งแวดล้อมที่ยั่งยืน (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- เศรษฐกิจฐานชีวภาพ (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- อาหารเพื่อสุขภาพ (อาหารสำหรับอนาคต)
- อาหารสำหรับผู้สูงอายุ (อาหารสำหรับอนาคต)
- อาหารสำหรับอนาคต (เศรษฐกิจฐานชีวภาพ)
ผลงานตีพิมพ์
- ● Comparative evaluation of autothermal reforming of biogas into synthesis gas over bimetallic Ni–Re/Al2O3 catalyst in fixed-bed and coated-wall microreactors: A computational study; Bawornruttanaboonya K., Devahastin S., Mujumdar A.S., et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Comparative numerical evaluation of autothermal biogas reforming in conventional and split-and-recombine microreactors; Bawornruttanaboonya K., Devahastin S., Mujumdar A.S., et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Microwave pretreatment enhances the formation of cabbage sulforaphane and its bioaccessibility as shown by a novel dynamic soft rat stomach model; Pongmalai P., Fu N., Soponronnarit S., et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Optimization of synthesis condition for carboxymethyl cellulose-based hydrogel from rice straw by microwave-assisted method and its application in heavy metal ions removal; Panchan N., Niamnuy C., Dittanet P., et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Partial oxidation of methane over monometallic and bimetallic Ni-, Rh-, Re-based catalysts: Effects of Re addition, co-fed reactants and catalyst support; Cheephat C., Daorattanachai P., Devahastin S., et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Particle swarm optimization as alternative tool to sensory evaluation to produce high-quality low-sodium fish sauce via electrodialysis; Ratanasanya S., Chindapan N., Polvichai J., et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Physical properties, morphology and saltiness of salt particles as affected by spray drying conditions and potassium chloride substitution; Chindapan N., Niamnuy C., Devahastin S.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Physicochemical, Microstructural, and Microbiological Properties of Skipjack Tuna (Katsuwonus pelamis) After High-Pressure Processing; Jiranuntakul W., Nakwiang N., Berends P., et al.; 2018; บทความในวารสาร
- ● Production of nanofibrillated cellulose with superior water redispersibility from lime residues via a chemical-free process; Jongaroontaprangsee S., Chiewchan N., Devahastin S.; 2018; บทความในวารสาร
- ● The 30th anniversary of Prof. Arun S. Mujumdar's editorship of Drying Technology; Chen, XD; Devahastin, S; 2018; หนังสือที่มีบรรณาธิการ
- ● Use of low-voltage direct current electricity treatment to increase phenolics content of postharvest okra: effects of some treatment parameters; Saetung T., Devahastin S., Chiewchan N.; 2018; บทความในวารสาร
- ● A computational fluid dynamic evaluation of a new microreactor design for catalytic partial oxidation of methane; Bawornruttanaboonya K., Devahastin S., Mujumdar A.S., et al.; 2017; บทความในวารสาร
- ● Effects of drying techniques on selected functional properties and bioactive compounds of dietary fiber from the outer leaves of cabbage; Tawatsinlapasorn N., Kuljarachanan T., Chiewchan N., et al.; 2017; บทความในวารสาร
- ● Enhancing the recovery of cabbage glucoraphanin through the monitoring of sulforaphane content and myrosinase activity during extraction by different methods; Pongmalai P., Devahastin S., Chiewchan N., et al.; 2017; บทความในวารสาร
- ● Influences of pretreatment and drying methods on composition, micro/molecular structures and some health-related functional characteristics of dietary fibre powder from orange pulp residues; Sungsinchai S., Niamnuy C., Jaree A., et al.; 2017; บทความในวารสาร
- ● Influences of Superheated Steam Roasting and Water Activity Control as Oxidation Mitigation Methods on Physicochemical Properties, Lipid Oxidation, and Free Fatty Acids Compositions of Roasted Rice; Yodkaew P., Chindapan N., Devahastin S.; 2017; บทความในวารสาร
- ● Mechanical properties improvement of chitosan films via the use of plasticizer, charge modifying agent and film solution homogenization; Prateepchanachai S., Thakhiew W., Devahastin S., et al.; 2017; บทความในวารสาร
- ● Molecular structure, stability and cytotoxicity of natural green colorants produced from Centella asiatica L. leaves treated by steaming and metal complexations; Ngamwonglumlert L., Devahastin S., Chiewchan N.; 2017; บทความในวารสาร
- ● Natural colorants: Pigment stability and extraction yield enhancement via utilization of appropriate pretreatment and extraction methods; Ngamwonglumlert L., Devahastin S., Chiewchan N.; 2017; บทความในวารสาร
- ● การปรับปรุงกระบวนการแช่ด้วยการพ่นไอน้ำเพื่อลดระยะเวลาการผลิตข้าวนึ่ง; Pimpan Pruengam;Somchart Soponronnarit;Somkiat Prachayawarakorn;Sakamon Devahastin; 2017; บทความในวารสาร
ข้อมูลความเชี่ยวชาญ
- Drying of Foods and Biomaterials
- Food Engineering
- Food Materials Characterization
- Food Processing
- Heat and Mass Transfer
- Mathematical Modeling of Thermal and Non-Thermal Food Processing
- Novel Food Processing Technologies