ศ.ดร. สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
อีเมล: sakamon.dev@kmutt.ac.th โทรศัพท์: 024709244 |
สังกัดองค์กร
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
- เกมอาหาร (อาหารสำหรับอนาคต)
- บริการสุขภาพแบบชาญฉลาด (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- ผึ้ง (การจัดการทรัพยากรเกษตรอินทรีย์และการใช้ประโยชน์)
- พลังงานและสิ่งแวดล้อมที่ยั่งยืน (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- เศรษฐกิจฐานชีวภาพ (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- อาหารเพื่อสุขภาพ (อาหารสำหรับอนาคต)
- อาหารสำหรับผู้สูงอายุ (อาหารสำหรับอนาคต)
- อาหารสำหรับอนาคต (เศรษฐกิจฐานชีวภาพ)
ผลงานตีพิมพ์
- ● Nutritional and Toxicological Aspects of the Chemical Changes of Food Components and Nutrients During Drying; Chindapan N., Niamnuy C., Devahastin S.; 2015; Book chapter abstract
- ● Physicochemical and Thermal Properties of Extruded Instant Functional Rice Porridge Powder as Affected by the Addition of Soybean or Mung Bean; Mayachiew P., Charunuch C., Devahastin S.; 2015; บทความในวารสาร
- ● Bioactive compositions of extracts from cabbage outer leaves as affected by drying pretreatment prior to microwave-assisted extraction; Chaisamlitpol S., Hiranvarachat B., Srichumpoung J., et al.; 2014; บทความในวารสาร
- ● Combined Effects of Drying Methods, Extract Concentration, and Film Thickness on Efficacy of Antimicrobial Chitosan Films; Thakhiew W., Devahastin S., Soponronnarit S.; 2014; บทความในวารสาร
- ● Composition Profiles and Functional Properties of Dietary Fiber Powder from Lime Residues: Effects of Pretreatment and Drying Methods; Jongaroontaprangsee S., Chiewchan N., Devahastin S.; 2014; บทความในวารสาร
- ● Drying of rice; Prachayawarakorn S., Taechapairoj C., Nathakaranakule A., et al.; 2014; Book chapter abstract
- ● Enhancement of microwave-assisted extraction via intermittent radiation: Extraction of carotenoids from carrot peels; Hiranvarachat B., Devahastin S.; 2014; บทความในวารสาร
- ● Enhancement of sulforaphane content in cabbage outer leaves using hybrid drying technique and stepwise change of drying temperature; Lekcharoenkul P., Tanongkankit Y., Chiewchan N., et al.; 2014; บทความในวารสาร
- ● Indirect dryers; Devahastin S., Mujumdar A.S.; 2014; Book chapter abstract
- ● Mathematical model for continuous and intermittent microwave-assisted extraction of bioactive compound from plant material: Extraction of beta-carotene from carrot peels; Chumnanpaisont, N; Niamnuy, C; Devahastin, et al.; 2014; บทความในวารสาร
- ● Mathematical model for continuous and intermittent microwave-assisted extraction of bioactive compound from plant material: Extraction of β-carotene from carrot peels; Chumnanpaisont N., Niamnuy C., Devahastin S.; 2014; บทความในวารสาร
- ● Microencapsulation of Lactobacillus acidophilus in zein-alginate core-shell microcapsules via electrospraying; Laelorspoen N., Wongsasulak S., Yoovidhya T., et al.; 2014; บทความในวารสาร
- ● On the First IDS Held at McGill University in 1978; Devahastin, S; 2014; หนังสือที่มีบรรณาธิการ
- ● Rapid Drying of Parboiled Paddy Using Hot Air Impinging Stream Dryer; Pruengam P., Soponronnarit S., Prachayawarakorn S., et al.; 2014; บทความในวารสาร
- ● Some recent advances in microstructural modification and monitoring of foods during drying: A review; Niamnuy C., Devahastin S., Soponronnarit S.; 2014; บทความในวารสาร
- ● Superheated Steam Drying of Foods and Biomaterials; Devahastin S., Mujumdar A.S.; 2014; Book chapter abstract
- ● Bioactive Compounds and Bioactivities of Centella asiatica (L.) Urban Prepared by Different Drying Methods and Conditions; Niamnuy C., Charoenchaitrakool M., Mayachiew P., et al.; 2013; บทความในวารสาร
- ● Comparative Evaluation of Hot-Air and Superheated-Steam Impinging Stream Drying as Novel Alternatives for Paddy Drying; Swasdisevi T., Devahastin S., Thanasookprasert S., et al.; 2013; บทความในวารสาร
- ● Effects of various pretreatments and drying methods on Salmonella resistance and physical properties of cabbage; Phungamngoen C., Chiewchan N., Devahastin S.; 2013; บทความในวารสาร
- ● Important flavonoids and limonin in selected Thai citrus residues; Chinapongtitiwat V., Jongaroontaprangsee S., Chiewchan N., et al.; 2013; บทความในวารสาร
ข้อมูลความเชี่ยวชาญ
- Drying of Foods and Biomaterials
- Food Engineering
- Food Materials Characterization
- Food Processing
- Heat and Mass Transfer
- Mathematical Modeling of Thermal and Non-Thermal Food Processing
- Novel Food Processing Technologies