ศ.ดร. สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
อีเมล: sakamon.dev@kmutt.ac.th โทรศัพท์: 024709244 |
สังกัดองค์กร
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
- เกมอาหาร (อาหารสำหรับอนาคต)
- บริการสุขภาพแบบชาญฉลาด (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- ผึ้ง (การจัดการทรัพยากรเกษตรอินทรีย์และการใช้ประโยชน์)
- พลังงานและสิ่งแวดล้อมที่ยั่งยืน (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- เศรษฐกิจฐานชีวภาพ (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- อาหารเพื่อสุขภาพ (อาหารสำหรับอนาคต)
- อาหารสำหรับผู้สูงอายุ (อาหารสำหรับอนาคต)
- อาหารสำหรับอนาคต (เศรษฐกิจฐานชีวภาพ)
ผลงานตีพิมพ์
- ● Microwave-assisted extraction of sulforaphane from white cabbages: Effects of extraction condition, solvent and sample pretreatment; Tanongkankit Y., Sablani S.S., Chiewchan N., et al.; 2013; บทความในวารสาร
- ● Modeling and Optimization of Electrodialytic Desalination of Fish Sauce Using Artificial Neural Networks and Genetic Algorithm; Chindapan N., Sablani S.S., Chiewchan N., et al.; 2013; บทความในวารสาร
- ● Multistage heat pump drying of macadamia nut under modified atmosphere; Borompichaichartkul C., Chinprahast N., Devahastin S., et al.; 2013; บทความในวารสาร
- ● Physical and mechanical properties of chitosan films as affected by drying methods and addition of antimicrobial agent; Thakhiew W., Devahastin S., Soponronnarit S.; 2013; บทความในวารสาร
- ● Structural modification by different pretreatment methods to enhance microwave-assisted extraction of beta-carotene from carrots; Hiranvarachat, B; Devahastin, S; Chiewchan, et al.; 2013; บทความในวารสาร
- ● Structural modification by different pretreatment methods to enhance microwave-assisted extraction of β-carotene from carrots; Hiranvarachat B., Devahastin S., Chiewchan N., et al.; 2013; บทความในวารสาร
- ● Artificial neural network modeling of physicochemical changes of shrimp during boiling; Niamnuy C., Kerdpiboon S., Devahastin S.; 2012; บทความในวารสาร
- ● Development and testing of a pilot-scale electrodialyser for desalination of fish sauce; Jundeea J., Devahastin S., Chiewchan N.; 2012; Conference proceedings article
- ● Drying of Foods; Chiewchan N., Devahastin S., Mujumdar A.S.; 2012; Book chapter abstract
- ● Drying of High-Moisture Paddy Using a Combined Impinging Stream and Pneumatic Drying System; Nimmol C., Sathapornprasath K., Devahastin S.; 2012; บทความในวารสาร
- ● Effects of pretreatment methods on health-related functional properties of high dietary fibre powder from lime residues; Peerajit P., Chiewchan N., Devahastin S.; 2012; Conference proceedings article
- ● Encapsulated curcumin results in prolonged curcumin activity in vitro and radical scavenging activity ex vivo on skin after UVB-irradiation; Suwannateep N., Wanichwecharungruang S., Haag S.F., et al.; 2012; บทความในวารสาร
- ● Generalized microstructural change and structure-quality indicators of a food product undergoing different drying methods and conditions; Sansiribhan S., Devahastin S., Soponronnarit S.; 2012; บทความในวารสาร
- ● Inhibitory effect of chitosan films incorporated with 1,8-cineole on SALMONELLA attached on model food surface; Thangvaravut H., Chiewchan N., Devahastin S.; 2012; Conference proceedings article
- ● In vitro bioaccessibility of ss-carotene in dried carrots pretreated by different methods; Hiranvarachat, B; Devahastin, S; Chiewchan, et al.; 2012; บทความในวารสาร
- ● In vitro bioaccessibility of β-carotene in dried carrots pretreated by different methods; Hiranvarachat B., Devahastin S., Chiewchan N.; 2012; บทความในวารสาร
- ● Kinetic modelling of drying and conversion/degradation of isoflavones during infrared drying of soybean; Niamnuy C., Nachaisin M., Poomsa-Ad N., et al.; 2012; บทความในวารสาร
- ● Numerical Simulation of Multiphase Transport Phenomena During Impinging Stream Drying of a Particulate Material; Choicharoen K., Devahastin S., Soponronnarit S.; 2012; บทความในวารสาร
- ● Physicochemical property changes of cabbage outer leaves upon preparation into functional dietary fiber powder; Tanongkankit Y., Chiewchan N., Devahastin S.; 2012; บทความในวารสาร
- ● Application of the reaction engineering approach (REA) for modeling intermittent drying under time-varying humidity and temperature; Putranto A., Chen X.D., Devahastin S., et al.; 2011; บทความในวารสาร
ข้อมูลความเชี่ยวชาญ
- Drying of Foods and Biomaterials
- Food Engineering
- Food Materials Characterization
- Food Processing
- Heat and Mass Transfer
- Mathematical Modeling of Thermal and Non-Thermal Food Processing
- Novel Food Processing Technologies