ศ.ดร. สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
อีเมล: sakamon.dev@kmutt.ac.th โทรศัพท์: 024709244 |
สังกัดองค์กร
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
- เกมอาหาร (อาหารสำหรับอนาคต)
- บริการสุขภาพแบบชาญฉลาด (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- ผึ้ง (การจัดการทรัพยากรเกษตรอินทรีย์และการใช้ประโยชน์)
- พลังงานและสิ่งแวดล้อมที่ยั่งยืน (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- เศรษฐกิจฐานชีวภาพ (รูปแบบการวิจัยเชิงกลยุทธ์)
- อาหารเพื่อสุขภาพ (อาหารสำหรับอนาคต)
- อาหารสำหรับผู้สูงอายุ (อาหารสำหรับอนาคต)
- อาหารสำหรับอนาคต (เศรษฐกิจฐานชีวภาพ)
ผลงานตีพิมพ์
- ● น้ำปลาโซเดียมต่ำจากกระบวนการเเยกสารผ่านเยื่อด้วยไฟฟ้า; Chindapan, Nathamol;Devahastin, Sakamon; 2017; บทความในวารสาร
- ● Selection of reference genes for quantitative real-time PCR in postharvest tomatoes (Lycopersicon esculentum) treated by continuous low-voltage direct current electricity to increase secondary metabolites; Leelatanawit R., Saetung T., Phuengwas S., et al.; 2017; บทความในวารสาร
- ● Use of digital image analysis as a monitoring tool for non-uniform deformation of shrinkable materials during drying; Jinorose M., Stienkijumpai A., Devahastin S.; 2017; บทความในวารสาร
- ● Comparative evaluation of microwave-assisted extraction and preheated solvent extraction of bioactive compounds from a plant material: a case study with cabbages; Sookjitsumran W., Devahastin S., Mujumdar A.S., et al.; 2016; บทความในวารสาร
- ● Drying of aloe vera puree using hot air in combination with far-infrared radiation and high-voltage electric field: Drying kinetics, energy consumption and product quality evaluation; Sriariyakul W., Swasdisevi T., Devahastin S., et al.; 2016; บทความในวารสาร
- ● Effects of pretreatment and drying methods on molecular structure, functional properties and thermal stability of fibre powder exhibiting colour from Centella asiatica L.; Ngamwonglumlert L., Devahastin S., Chiewchan N.; 2016; บทความในวารสาร
- ● Evolution of mechanical properties of parboiled brown rice kernels during impinging stream drying; Pruengam P., Soponronnarit S., Prachayawarakorn S., et al.; 2016; บทความในวารสาร
- ● In vitro study on the changes in digestive fluid characteristics as affected by consumption of dietary fiber from lime residues; Jongaroontaprangsee S., Chiewchan N., Methacanon P., et al.; 2016; บทความในวารสาร
- ● Role of solids composition on alpha-relaxation behavior, molecular structure and stability of spray-dried xanthones encapsulation systems around glass transition; Silalai, N; Sirilert, T; Roos, et al.; 2016; บทความในวารสาร
- ● Role of solids composition on α-relaxation behavior, molecular structure and stability of spray-dried xanthones encapsulation systems around glass transition; Silalai N., Sirilert T., Roos Y.H., et al.; 2016; บทความในวารสาร
- ● Simulation of flow and drying characteristics of high-moisture particles in an impinging stream dryer via CFD-DEM; Khomwachirakul P., Devahastin S., Swasdisevi T., et al.; 2016; บทความในวารสาร
- ● Stabilization of rice bran via different moving-bed drying methods; Rodchuajeen K., Niamnuy C., Charunuch C., et al.; 2016; บทความในวารสาร
- ● Application of Drying Technology to Control Aflatoxins in Foods and Feeds: A Review; Chiewchan N., Mujumdar A.S., Devahastin S.; 2015; บทความในวารสาร
- ● Comparative evaluation of atmospheric and vacuum microwave-assisted extraction of bioactive compounds from fresh and dried Centella asiatica L. leaves; Hiranvarachat B., Devahastin S., Soponronnarit S.; 2015; บทความในวารสาร
- ● Effect of superheated steam prefrying treatment on the quality of potato chips; Zielinska M., Blaszczak W., Devahastin S.; 2015; บทความในวารสาร
- ● Electrodialytic removal of nitrate from pineapple juice: Effect on selected physicochemical properties, amino acids, and aroma components of the juice; Ackarabanpojoue Y., Chindapan N., Yoovidhya T., et al.; 2015; บทความในวารสาร
- ● Enhancement of microwave-assisted extraction of bioactive compounds from cabbage outer leaves via the application of ultrasonic pretreatment; Pongmalai P., Devahastin S., Chiewchan N., et al.; 2015; บทความในวารสาร
- ● Evolution of antioxidants in dietary fiber powder produced from white cabbage outer leaves: effects of blanching and drying methods; Tanongkankit Y., Chiewchan N., Devahastin S.; 2015; บทความในวารสาร
- ● Improvement of mechanical properties of chitosan-based films via physical treatment of film-forming solution; Thakhiew W., Champahom M., Devahastin S., et al.; 2015; บทความในวารสาร
- ● Mathematical modeling of transport phenomena and quality changes of fish sauce undergoing electrodialysis desalination; Bawornruttanaboonya K., Devahastin S., Yoovidhya T., et al.; 2015; บทความในวารสาร
ข้อมูลความเชี่ยวชาญ
- Drying of Foods and Biomaterials
- Food Engineering
- Food Materials Characterization
- Food Processing
- Heat and Mass Transfer
- Mathematical Modeling of Thermal and Non-Thermal Food Processing
- Novel Food Processing Technologies